måndag 10 november 2014

Norrlandskaka

Igår blev det ingen traditionell farsdagstårta i det här huset utan jag bakade den så populära Norrlandskakan, den är försvinnande god.
Här får ni receptet ( det är ett gammalt recept med kaffekopp som mått, en kaffekopp är ca 1,5 dl)
Norrlandskaka
2 ägg
2 kkp socker
Vispas pösigt
1 kkp mjölk Tillsätt

 Blanda och tillsätt
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel

75 g smält smör rör ner i smeten
Grädda i smord och bröad form i 175 grader ca 30-40 min

Fyllning:
1 äggula
50 g smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vanillinsocker
Dela kakan och bred fyllningen över.
Servera gärna med vispad grädde.

Sådär ja då fick ni mitt absoluta favorit recept !!

Kraaam Anette

5 kommentarer:

angie sa...

der kuchen sieht sehr lecker aus!!! eine schöne woche wünscht angie

Timi sa...

Thank you for the receipt! I baked it this afternoon and it was delicious!!! :o)

Suz sa...

Det låter supergott och måste provas! Tack för att du delar med dig av receptet:)
Ha en fin vecka!
Kram
Suz

Inger - Soldat Rymans Stugor sa...

Ser galet gott ut, tack för receptet<3 Kram

Gabriella sa...

Åh så god den såg ut!:)